Week van de Smaak

Week van de Smaak 2024

Kom en proef Roeselare, hoofdstad van de Vallei van de Voeding, van vrijdag 1 tot en met zondag 10 november.

Kookwedstrijd Week van de Smaak

Smaakmaker #VANRSL

Jaarlijkse kookwedstrijd voor hobbykoks, met proefmoment van het winnende recept tijdens een groot eetfestijn.
Kookdemo

Tips van chefs

Krijg culinaire tips van professionele chefs en laat je inspireren door hun passie.
Traktaat in winkel

Shop & proef

Ervaar het culinaire DNA van de stad ook tijdens het shoppen.
Culinaire wandeling De Achterkeuken

Wandel & beleef

Wandel doorheen de verhalen van de Roeselaarse volkscafés of laat je verwennen tijdens een culinaire belevingswandeling.
Foederhuis Rodenbach

Bierbeleving

Roeselare is als stad van het Rodenbachbier tot wijd buiten zijn grenzen gekend, maar ken je ook de wielerbieren?
Bedrijfsbezoek Paulig

Ontdek & proef

Neem een kijkje achter de schermen van voedingsbedrijven uit de Vallei van de voeding, en ontdek hun producten.

Ontdek alle activiteiten

Wedstrijd Smaakmaker #VANRSL

Wedstrijd: Smaakmaker #VANRSL

Ga aan de slag met lokale ingrediënten en word de nieuwe Smaakmaker #VANRSL.
Piet Huysentruyt

Balletjes à la Piet Huysentruyt

Probeer het recept voor balletjes in tomatensaus van tv-kok Piet Huysentruyt uit!
Proevertjes van Ryckewaert

Wuk proef je?

Vrijdag 8 november | 13.30 u. | RSL Op Post
Familie of vrienden eten balletjes in tomatensaus

Balletjesfestijn

Zondag 10 november | 12 u. of 13.30 u. | Kerkplein
smaakmarkt

Smaakmarkt

Zondag 10 november | 10 - 17 u. | Ondernemerscentrum Roeselare
astronout in escape game Food Factory

Escape game Food Factory

Zondag 10 november | 10 u., 13 u. of 15 u. | Ondernemerscentrum Roeselare
Cover van het boek Mangiamo! van Sarah Puozzo

Smaaktheater met Sarah Puozzo

Donderdag 7 november | 19.30 u. | De Keuken van Roeselare
Uitgebreid brunchbuffet met verschillende gerechten

Brunch & Blind geproefd

Zaterdag 9 november | 9.30 - 11.30 u. | Eethuis Camillus
Verse kruiden

Workshop kruiden in tuin en keuken

Zaterdag 9 november | 10.30 - 12.30 u. | De Keuken van Roeselare
De Achterkeuken campagnebeeld

De Achterkeuken

7, 8 en 9 november | 18 u. of 20 u. | Rumbeke
Plantaardig koken

Workshop plantaardig koken

Zondag 10 november | 10 u. - 11.30 u. | Ondernemerscentrum Roeselare
Workshop chocolade

Workshop chocolade 'Bean to bar'

Zondag 10 november | 14.30 - 16.30 u. | Ondernemerscentrum Roeselare
Week van de Smaak 2024

Week van de Smaak is een organisatie van Stad Roeselare in samenwerking met het Ondernemerscentrum Roeselare en vzw Shopping en Centrum Roeselare. Met dank aan onze partners Dovy Keukens, REOVeiling en Brugge kaas.